Topic Options
#1932 - 09/09/07 08:01 PM First Hop IP/name incorrect
William Smith Offline


Registered: 09/02/07
Posts: 18
The first hop on all my routes (Adtran NetVanta 2054), which has an IP of 192.168.1.1, doesn't always show up right in the PingPlotter Pro beta webserver. Sometimes it's all blanks, sometimes it's 192.168.1.105, sometimes I get other numbers.

Known problem? Does the fact that that 'hop' has 100% packet loss matter?

Thanks!

Top
#1933 - 09/10/07 02:57 PM Re: First Hop IP/name incorrect [Re: William Smith]
Pete Ness Offline



Registered: 08/30/99
Posts: 1106
Loc: Boise, Idaho
If a router *occasionally* responds at hop 1, then you'll sometimes see blank (when it's not responded recently), sometimes see a target. This is especially true if the route is changing a lot. If you want to send a .pp2 save file of a problem route to support@pingplotter.com, we'll have a look and see what's going on.

- Pete

Top
#1934 - 09/11/07 10:53 AM Re: First Hop IP/name incorrect [Re: Pete Ness]
William Smith Offline


Registered: 09/02/07
Posts: 18
This router never responds to the first hop (*), I've sent Email from within PingPlotter and the .pp2 file separately.

(*) Adtran doesn't know why their router doesn't respond, is there anything I can tell them about the characteristics of the packet, so they can tell me how to configure the router to respond?

Thanks!

Top
#1935 - 09/11/07 12:38 PM Re: First Hop IP/name incorrect [Re: William Smith]
Pete Ness Offline



Registered: 08/30/99
Posts: 1106
Loc: Boise, Idaho
I had a look at the data you sent, and there was a single response from that hop where it responded as 192.168.1.105. That single response was at 9/8/2007, 9:29am. Since this is only one sample out of 50,000 or so, it's likely that some of your other targets didn't have this "spurious" return. Do you have a 192.168.1.105 on your network somewhere?

Top

Search

Who's Online
0 registered (), 6 Guests and 0 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod